Zaloguj się
Menu główne

Farfalle z zieloną czubrycą, twarogiem i papryką

Makaron to idealny składnik wielu dań. Postanowiłam przygotować ciepły posiłek z niewielu składników. Danie wydaje się mało efektowne, a jednak smakowało. Magicznym składnikiem okazała się Czubryca zieloną, która często gości w naszej kuchni. Zapraszam do przetesowanie mojego autorskiego postu.

Spätzle z porami i serkiem mascarpone

Post powstał dzięki inspiracji jednego z blogów. Osobiście poddałam recepturę modyfikacji. Chciałam wzbogadzić danie między innymi przez dodatek świeżych pieczarek. Ostatecznie zjedliśmy pyszne i sycające danie. Wystarczyło dodać odrobinę serka mascrapone i danie zyskało na smaku. Serdecznie polecam!

Makaron penne z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Zjeść smacznie i nie spędzać pół dnia w kuchni przygotowując ciepły posiłek na obiad? Tak, jest to możliwe. Dzisiejszy post to danie z serii: szybko i do syta. Połączenie makaronu z tuńczykiem, a uzupełnieniem smaku stała się przyprawa Pomidory z bazylią i czosnkiem. Uważam, że prościej się nie da. Ilość składników można oczywiście zmniejszyć lub zwiększyć na swoje potrzeby. Receptura przygotowana na własne potrzeby. Zapraszam!

 

Makaron w sosie szpinakowo-śmietanowym

Szpinak w połączeniu z makaronem to proste i smaczne połączenie Dzisiejsze danie postanowiłam wzbogacić o śmietanę oraz kotlety sojowe czyniąc je daniem bezmięsnym. Receptura autorska. Aby podkreślić smak całość oprószyłam przyprawą do Shaormy. Przyprawa zawiera cenną kompozycję przypraw m.in. kurkumę, oregano, gałkę muszkatołową. Jak dla mnie Shaorma ma szerokie zastosowanie w kuchni, nie tylko w połączeniu z mięsem, czyni danie nietypowym. Polecam i zapraszam!

Facebook