Menu główne

Gołąbki z kapusty włoskiej z indykiem, pieczarkami i otrębami owsianymi (wersja niskokaloryczna)

Gołąbki to danie bardzo popularne w naszych domach. W tradycyjnej wersji mamy połączenia mięsa mielonego z ryżem czy też kaszą gryczaną. Moja wersja odbiega od tej receptury. Chciałabym przekonać Was do przygotowania innej jak do tej pory wersji domowych gołąbków. Użyłam kapusty włoskiej, mięsa mielonego z indyka, ryż zastąpiły pieczarki, dodatkiem były otręby owsiane. Po zawinięciu liści kapusty zapiekamy wszystko w piekarniku razem z sosem pomidorowym. Zachęcam do tego przepisu, zdrowe też może być smaczne.

Duszony filet z żółtą cukinią w sosie pomidorowym (wersja niskokaloryczna)

Post to moja autorska propozycja na przygotowanie zdrowego, smacznego i niskokalorycznego posiłku. W głównej roli występuje filet z kurczaka oraz żółtą cukinią. Danie dodatkowo wzbogaciłam o dodatek przecieru pomidorowego oraz cząbru. Całość  świetnie komponowała się z niebywale smaczną i bogatą w wiele składników odżywczych soczewicą zieloną. Czasami warto zjeść zdrowo, ograniczając nadmiar tłuszczów w naszych posiłkach,  zachęcam i serdecznie polecam.

Domowa wędlina - pieczona łopatka w ziołach

Dzisiejszy post skierowany jest do osób ceniących sobie domowe wyroby. Kupując wędlinę do pieczywa mamy wrażenie, że większość z nich smakuję identycznie. Pisząc tą recepturę chciałabym przekonać Was do przygotowania domowej wędliny w połączeniu z ziołami oraz musztardą francuską. Upieczone mięso bardzo odbiega od tego co znajdziemy w sklepowym asortymencie. Gwarantuję dobry smak i brak pojawiania się dziwnego śluzu po przygotowaniu. Mam nadzieję, że moja propozycja składników stanie się trafionym wyborem. Polecam!

Pulpeciki sambar masala w sosie warzywnym i koperkiem

Ostatnio dodałam sporo słodkich postów. Dla odmiany chciałam zaprezentować Wam danie wytrawne i smaczne. To moja osobista kompozycja mięsa mielonego w postaci małych pulpecików z dodatkiem warzyw, a całość połączona aromatem przyprawy Sambar Masala. Danie jest bardzo proste w wykonaniu, nie zabiera zbyt wiele czasu. Doskonale komponuje się z dodatkiem makaronu, ryżu czy też kaszy. Ostrość przyprawy możecie sami sobie dozować, życzę Wam smacznego!

Indyk sambar masala z warzywami i koperkiem

Było na słodko, a teraz zaprezentuję Wam pyszne i aromatyczne danie. Postanowiłam przygotować połączenie mięsa indyczego  z popularną w Indiach przyprawą zwaną Sambar masala. Dodatkiem dania stały się podstawowe warzywa używane w każdej kuchni m.in. papryka czerwona czy cukinia. Na koniec postanowiłam całość wzbogacić o świeży koperek, który bardzo uwielbiamy. Receptura własna godna wypróbowania. Serdecznie polecam i zachęcam.

Facebook