Menu główne

Chleb fitness

Już dziś możecie upiec własny chlebek z serii Fitness z dodatkiem mieszanki ziaren unikając zakupu gotowego pieczywa. Chleb na bazie mąki pszennej, żytniej oraz drożdży. Przygotowanie nie jest pracochłonne.  Chleb nie należy do serii: puszysty i lekki, jest bardziej zbity.  Podczas jedzenia wyczujemy wszelkie ziarna, mogłabym go jeść cały czas. Polecam i zapraszam do przetestowania.

Chleb wieloziarnisty na drożdżach (domowe pieczywo)

Domowe pieczywo jest niebywale najlepsze. Dzisiejszy post prezentuje przepyszną recepturę na chleb wieloziarnisty, który każdy z nas może przygotować we własnej kuchni bez większego wysiłku. W chlebie znajdziecie wiele cennych ziaren m.in. siemię lniane czy słonecznik, którego nasiona bogate są w aminokwasy oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Chleb jest przepyszny i długo zachowuje świeżość. Od dziś pieczemy chleb wyłącznie z tego przepisu - jest prosty i przede wszystkim niezawodny. Polecam.

Chałka drożdżowa z kruszonką (chałka na suchych drożdżach)

Połączenie ciasta drożdżowego z przepyszną kruszonką to idealna przekąska na każdą okazję: na śniadanie czy w podróży. Chałka drożdżowa smakuje najlepiej od razu po upieczeniu z dodatkiem masła lub domowej konfitury. Tego typu wypiek najbardziej kojarzy mi się z czasami mojego dzieciństwa. Przepis polecam i zachęcam do przygotowania. Dziś prezentuję Wam moją pierwszą przygotowaną w życiu chałkę, chyba nie wyszła najgorzej - była po prostu przepyszna!

Chleb na kwasie z ogórków kiszonych

Do upieczenia chleba z poniższego przepisu użyłam kwasu z ogórków kiszonych. Z reguły po opróżnieniu słoika kwas wylewamy bądź go wypijamy. Sam kwas jest bardzo zdrowy i znaczny sposób wpływa na poprawę m.in. naszej odporności. Chleb po upieczeniu jest bardzo smaczny, pachnący ogórkami kiszonymi, a skórka przepyszna szczególnie z dodatkiem ziaren słonecznika. Polecam i zapraszam do wspólnego wypiekania.

Facebook