Menu główne

Pizzerinki z zieloną cukinią, mozzarellą i czubricą

Oto kolejna propozycja na smaczne wykorzystanie cukinii. Przygotowanie nie zajmuje zbytnio czasu, danie jest nieskomplikowane i godne wykonania. Pizza na spodzie z zielonej cukinii to idealna przekąska na spotkania towarzyskie czy awaryjna propozycja na szybki obiad czy kolacje. Tym razem propozycja bezmięsna z dodatkiem sera mozzarella i aromatyczna czubricą zieloną. Polecam!

Pieczeń z cukinii z żółtym serem i natką pietruszki (pasztet z cukinii)

Szukacie sposobu na wykorzystanie cukinii? Polecam Wam przygotowanie Pieczeni z cukinii z dodatkiem sera żółtego oraz sporej ilości świeżej natki pietruszki. Upieczona pieczeń bądź też pasztet smakuje wyśmienicie, z zewnątrz bardzo chrupiąca skórka, w środku zaś wilgotne wypełnienie. Z wielką przyjemnością wykorzystam ten przepis po raz kolejny w mojej kuchni. Polecam i zachęcam do przetestowania poniższego przepisu.

Duszona wątróbka drobiowa z papryką i ogórkiem curry (gulasz z cząbrem)

Czy wątróbka drobiowa może smakować dobrze czy jest po prostu zmorą wielu osób z dzieciństwa? Dziś chciałabym przedstawić Wam kolejny smaczny post z jej użyciem. Połączenie naszego podrobu z warzywami doskonale skomponowało się z dodatkiem cząbru, majeranku czy też czosnku. Sporą rolę odgrywa jak wielu przypadkach cebula. Postanowiłam eksperymentalnie dodać domowe ogórki w zalewie curry - powiem jedno: to był trafny wybór. W efekcie końcowym otrzymaliśmy smaczne danie, które odbiega od przesuszonej wątróbki, którą mieliśmy kiedykolwiek okazję spróbować. Polecam i zachęcam.

Ratatouille z kanią i makaronem

W czasie trwania sezonu grzybowego zostaliśmy obdarowani grzybami, które w naszym regionie zwane są 'sowy', pierwotnie ten grzyb nosi nazwę Czubajka kania. Postanowiłam przedstawić Wam naszą wersję ratatouille, receptura własna. Znacie inne zastosowanie w kuchni tego grzyba? Z podanej porcji otrzymamy sporą porcję dania, z pewnością dla nikogo nie zabranie.

Makaron z tuńczykiem, cukinią, pomidorami oraz czerwoną papryką

Kolejne danie, które powstało z braku pomysłu na obiad. Ostatecznie zjedliśmy smaczny bezmięsny posiłek. Ponownie główną rolę odgrywa makaron z tuńczykiem w towarzystwie warzyw. Dużym atutem dania jest to, że warzywa pochodzą z domowego ogródka. Receptura powstała po raz kolejny na własne potrzeby. Zdjęcie nie jest najlepszej jakości. Mogę jednak zagwarantować, że danie było smaczne! 

Facebook