Menu główne

Fajnie, że wpadliście na moją stronkę. Teraz wypadałoby napisać kilka słów o sobie.

Mam na imię Ewa, wieku nie podam ;-) Gotowanie swojego czasu nie było w kręgu moich zainteresowań, ale z biegiem czasu stało się moją pasją. Jedni zbierają znaczki czy sklejają modele samolotów, a ja? A ja zajęłam się gotowaniem. Uwielbiam gotować dla członków mojej rodziny, dla znajomych, a przede wszystkim moim wielkim wyzwaniem jest pichcenie dla mojego męża Tomasza ;-)) Uwielbiam eksperymentować, gotować tradycyjnie. Uwielbiam sprawiać innym przyjemność gotując, a największym podziękowaniem jest po prostu uśmiech na ich twarzach.

Strona internetowa, na którą trafiliście jest dziełem mojego Einsteina Męża ;-) Kiedyś, kiedyś, dawno temu myślałam o założeniu strony internetowej i gromadzeniu na niej swoich przepisów kulinarnych. Największe eksperymentowanie zaczęło się w momencie podjęcia studiów. Później pobyt poza granicami Polski, gdzie mogłam poznawać kuchnię z innych kultur – cenne doświadczenie. Ale to było kiedyś. Niedawno powróciła myśl by w końcu zaangażować się w to dzieło. Moją wielką podporą w tej kwestii stał się małżonek Tomasz, który stety albo niestety musi zjadać moje potrawy ;-)) Chyba nie jest tak źle, skoro.. ;-)

Jak dobrze pamiętam pierwszą potrawą (na pierwszym spotkaniu) „urzekłam” Go mięsem na ostro w paście z orzechów ziemnych z dodatkiem ryżu jaśminowego ;-) To było to! Jak powiadają „Przez żołądek do serca”... wiecie co? Chyba mi się udało. Ale najlepiej to trzeba by było się Jego zapytać.

Mam nadzieję, że przedstawione potrawy, ciasta, ciasteczka i inne smakołyki będą również Wam smakować. Przedstawione fotografie na stronie będę oczywiście mojego autorstwa (a w tym pomoże mi moje cacko Konica Minolta). Strona dopiero co rusza, ale oczywiście Wasze odwiedziny przyczynią się do wprowadzenia jej w większe obroty. Wasze opinie i porady będą dla mnie bardzo przydatne.

Oprócz przepisów znajdziecie na stronie Encyklopedię przypraw, która pozwoli Wam odszukać odpowiednią przyprawę, jej zastosowanie i właściwości.

Mam nadzieję, że każdy z Was znajdzie coś dla siebie, coś słodkiego, coś do przegryzienia, coś co stanie się inspiracją w Waszej kuchni.

Pozdrawiam
Ewa

Facebook