Menu główne

Ciasto na naleśniki - dwukolorowe mini naleśniczki

Naleśniki delikatne i smaczne. Z pewnością znajdą wśród Was wielu zwolenników. Jeżeli chcecie wersję na słodko wystarczy podać je z ulubionym farszem twarogowym lub dżemem. To kolejna warta polecenia receptura na przygotowanie dobrej przekąski. Warto jest zastąpić zwykłą wodą wodą gazowaną, wówczas struktura ciasta będzie delikatniejsza. Zapraszam!

Placuszki - racuszki z kawałkami banana (bez proszku do pieczenia)

Cierpicie na nadmiar bananów? Moja receptura powinna uratować Waszą sytuację. Tym razem nie ciasto, a przepyszne i delikatne placuszki z dodatkiem banana. Wykonanie tej przekąski nie zabiera czasu, zabierając się za jej przygotowanie zastanawiałam się: Czy to będzie jadalne? Dziś już wiem, że warto było, obawy były niepotrzebne. Dużą zaletą jest brak proszku do pieczenia lub innych spulchniaczy. Dziś u nas powtórka na kolację, skusicie się? Mój 2 letni synek był zachwycony, nie wspomnę o mężu ;-)

Placuszki - racuszki na jogurcie greckim z jagodami

Kiedy 'chodzi' za Wami coś słodkiego proponuję przygotować szybkie i proste w wykonaniu placuszki na jogurcie greckim. Do przygotowania naszych słodkości użyłam mrożonych jagód. Racuszki smakują doskonale, nawet tym najmniejszym. U nas wkrótce kolejna tura tych pyszności. Nie zwlekajcie zbyt długo. Niewielkie zmiany ponownie wprowadziłam na swoje potrzeby. Zapraszam!

Idealne naleśniki - przepis podstawowy

Ponownie cierpię na brak czasu, pomimo to postanowiłam przetestować recepturę na przygotowanie naleśników. Poniższa receptura bardzo miło mnie zaskoczyła. Naleśniki są miękkie i elastyczne, idealnie nadają się do wytrwanych połączeń jak również na słodko.  Ja się przekonałam, teraz kolej na Was. Zapraszam do wspólnego gotowania!

Krokiety z rukolą, pieczarkami, kukurydzą i serem żółtym

Lubicie rukolę? My tak, szczególnie kiedy pojawia się w naszym domowym ogródku. Zdecydowanie lepiej smakuje jak zakupiona w sklepie czy w pobliskim warzywniaku. Postanowiłam wykorzystać ją do farszu z dodatkiem warzyw oraz sera żółtego. Całość świetnie komponuje się w naleśniku obtoczonym bułką tartą. Krokiety były daniem eksperymentalnym. Zerknęłam do lodówki i spiżarni co moglibyśmy wykorzystać do tego dania. Jak widać danie bez dodatku mięsa też może być smaczne w połączniu z ulubionym sosem. Zachęcam do wspólnego gotowania!

Facebook