Menu główne

Kruche ciasto zwane Styropian

Ciasto Styropian to słodka przekąska w postaci połączenia ciasta kruchego z masą śmietanowo-kokosową. Ciasto przypomina nieco sernik, ale nie do końca tak smakuje. Receptura godna polecenia. Niestety w ostatnim czasie nie ma zbytnio możliwości na wykonywanie apetycznych fotografii. Pomimo to zdjęcie powinno Was przekonać do jego upieczenia. Życzę smacznego, przekonajcie się sami.

 

Czekoladowy sernik Izaura

Receptura na sernik Izaura zapewne jes znana. Postanowiłam osobiście przekonać się jak smakuje połączenie ciasta czekoladowego z masą serową. Z wielkimi obawami piekłam to ciasto, a przy okazji podczas pieczenia nastąpiła awaria piekarnika. Jak widać nawet wszelkie przeszkody nie zepsują wspaniałego wypieku. Serdecznie polecam i dziękuję autorce za możliwość przetestowania jej receptury. Zapisuję w swoim zeszycie.

Pyszne gofry na maślance

Gofry możemy jeść przy każdej okazji. Doskonale smakują z śmietaną kremówką, ulubionymi owocami lub tradycyjnie oprószone cukrem pudrem. Przetestowałam kolejny przepis na gofry i zaliczam go to udanych receptur, tym razem z dodatkiem maślanki. Wypróbujcie sami!

Ciasto drożdżowe z serem i jagodami

Połąćzenie soczystych świeżych jagód z serem oraz ciastem drożdżowym? Jak dla mnie rewelacyjna receptura. Mnóstwo jagód i masa serowa na pysznym cieście. Serdecznie polecam i zachęcam do upieczenia tego ciasta. Pierwotną recepturę zmodyfikowałam na swoje potrzeby. Wybór należy do Was.

Facebook