Zaloguj się
Menu główne

Domowe pesto z oregano

Dzisiejszy post to kolejna propozycja domowego pesto, tym razem głównym składnikiem jest świeże oregano. Teraz możemy urozmaicić sobie dania z dodatkiem makaronu o nutkę świeżego oregano. Pesto można przygotować tuż przez podaniem obiadu czy kolacji. Polecam i zapraszam do wspólnego gotowania.

Domowe pesto z świeżych liści bazylii (pesto bazyliowe)

Pesto to zielony sos na bazie świeżych liści ziół, w tym przypadku użyliśmy bazylię. Sos doskonale komponuje się z makaronem, serwowany jest również do pieczywa czy sałatek. Poniższym postem chciałabym zachęcić Was do przygotowania domowego pesto, finalnie należy jedynie zblenderować kilka składników. Tym samym otrzymamy porcję świeżego pesto. Polecam.

Pesto z liści rzodkiewki, którego nie znajdziesz w sklepie

Pesto to świetne wykorzystanie z reguły niepotrzebnego 'zielska' z pęczka rzodkiewki. Przygotowanie nie zabiera zbytnio czasu, a dzięki temu otrzymamy domowe pesto. Pesto jest lekko ostre i ma smak, który musisz poznać. Od dziś nie wyrzucamy liści rzodkiewki, wykorzystujemy zarówno jej okrągłą różową część jak i zieloną. Zachęcam do wypróbowania poniższej receptury. 

Spätzle w sosie śmietanowo-pieczarkowym

Dania bezmięsne to dosnała alternatywa na szybki i smaczny obiad. Danie nie wymaga długiego przebywania w kuchni. W szybki sposób możemy przygotować danie, które świetnie komponuje się nie tylko z makaronem czy ziemniakami. Receptura autorska. Sos możemy dowolnie łączyć z innymi składnikiami, dodatek pulpecików mięsnych zdecydowanie urozmaici danie. Polecam i zapraszam!

Facebook