Kabaczkowe Misz-Masz
Kabaczki i pomidory już w ogródku. Czas na przygotowanie letniego leczo. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Serdecznie zapraszam do naszej kuchni.
Kabaczki i pomidory już w ogródku. Czas na przygotowanie letniego leczo. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Serdecznie zapraszam do naszej kuchni.
W sezonie dyniowym udało mi się przygotować szybki i smaczny obiad. Wśród wielu przepisów w sieci wybrałam ten, postanowiłam go jednak zmodyfikować i zrobić 'po mojemu'. Placuszki smakują doskonale z dodatkiem sosu czosnkowego, a dodatek koperku oraz sera Feta uzupełnił smak, którego brakowało mi w słodkości dyni. Obecnie czekam na rozpoczęcie kolejnego sezonu z dynią. Do wykonania przepisu użyłam 'Przyprawy do ziemniaków' znanej każdemu z nas firmy 'Prymat'. Polecam wszystkim, przyprawa ma bardzo uniwersalne zatosowanie.
Brak czasu przyczynił się do powstania tego przepisu. Zajrzałam do lodówki, zastanawiając się co tym razem przygotować na obiad. W końcu powinno być to coś dobrego/zjadliwego – pomyślałam. Nie zastanawiając się zbyt długo wzięłam się do roboty. Na szczęście mój kolejny eksperyment w kuchni powiódł się, a Wariacja na cieście francuskim z dodatkiem dipu zniknęła bardzo szybko z talerza. Zachęcam do wspólnego gotowania!
Ten post prezentuje sposób na szybką przekąskę.Wystarczy posiadać ciasto francuskie, a reszta składników z pewnością jest w Waszych lodówkach. Dopełnieniem przekąski stał się sos ‘dip’ o aromatycznym smaku. Posmak musztardy oraz dodatek suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią to główna zaleta sosu. Serdecznie polecam i zapraszam do degustacji.