Menu główne

Placuszki dyniowe z serem feta i świeżym koperkiem

W sezonie dyniowym udało mi się przygotować szybki i smaczny obiad. Wśród wielu przepisów w sieci wybrałam ten, postanowiłam go jednak zmodyfikować i zrobić 'po mojemu'. Placuszki smakują doskonale z dodatkiem sosu czosnkowego, a dodatek koperku oraz sera Feta uzupełnił smak, którego brakowało mi w słodkości dyni. Obecnie czekam na rozpoczęcie kolejnego sezonu z dynią. Do wykonania przepisu użyłam 'Przyprawy do ziemniaków' znanej każdemu z nas firmy 'Prymat'. Polecam wszystkim, przyprawa ma bardzo uniwersalne zatosowanie.

Wariacja na cieście francuskim z dodatkiem dipu

Brak czasu przyczynił się do powstania tego przepisu. Zajrzałam do lodówki, zastanawiając się co tym razem przygotować na obiad. W końcu powinno być to coś dobrego/zjadliwego – pomyślałam. Nie zastanawiając się zbyt długo wzięłam się do roboty. Na szczęście mój kolejny eksperyment w kuchni powiódł się, a Wariacja na cieście francuskim z dodatkiem dipu zniknęła bardzo szybko z talerza. Zachęcam do wspólnego gotowania!

Ciasto francuskie z niespodzianką + dip musztardowy

Ten post prezentuje sposób na szybką przekąskę.Wystarczy posiadać ciasto francuskie, a reszta składników z pewnością jest w Waszych lodówkach. Dopełnieniem przekąski stał się sos ‘dip’ o aromatycznym smaku. Posmak musztardy oraz dodatek suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią to główna zaleta sosu. Serdecznie polecam i zapraszam do degustacji.

Makaronowy Misz-Masz

Kiedy zobaczyłam tą sałatkę od razu pomyślałam ‘Muszę ją przygotować’. Nie mogłam zbytnio czekać i szybko zabrałam się za jej przygotowanie. Początkowo podeszłam sceptycznie do tej sałatki, ale szybko przekonałam się (nie tylko ja), że smakuje wyśmienicie. Z podanych niżej składników wystarczy sałatki dla wszystkich. Serdecznie polecam ją szczególnie dla miłośników makaronów i sosu czosnkowo-ketchupego. Stała się nieodzownym elementem wielu spotkań towarzyskich. Nie pożałujecie ;-)

Facebook