Menu główne

Jajko sadzone w parówce, czyli śniadanie od serca

Dzisiejsza propozycja to nietypowe śniadanie od serca: połączenie jajka sadzonego z parówką. Danie wydaje się banalne do przygotowania i takie właśnie jest. Tak przygotowane śniadanie z wielką chęcią zjemy, szczególnie w miłym towarzystwie. Efekt murowany, przekonajcie się sami. Pomysł zaczerpnięty z sieci, dodałam od siebie kawałki chleba oraz salami w kształcie serca. Polecam!
 

Sałatka z makaronem ryżowym, koperkiem i warzywami

Dzisiejsza propozycja to sałatka przygotowana z makaronu ryżowego oraz warzyw. Całość została połączona z wiórkami sera żółtego oraz naszym ulubionym koperkiem. Sałatka powstała w sposób spontaniczny (receptura własna), czasami wystarczy spojrzeć co mamy w kuchni bez posiadania wybitnych zdolności kulinarnych. Jak widać efekt pozytywny i pełne zadowolone brzuchy.  Zachęcam przygotować naszą sałateczkę szczególnie na nadchodzący weekend. Smacznego!

Placuszki z cukinii i marchewki

Sezon cukiniowy od dłuższego czasu jest już otwarty. Zdąrzyłam przygotować cukinię w zalewie oraz sałatkę w słoikach na zimę. Dziś chciałam zaprezentować inne wykorzystanie cukinii, wykonanie jest błyskawiczne, a efekt końcowy: pycha. Z pośród otrzymanych przypraw od Przyprawy Świata wykorzystałam mieszankę o nazwie: Przyprawa do ziemniaków. Ziemniaków w naszych placuszkach nie było, pomimo to przyprawa doskonale komponowała się z resztą składników. Zapraszam.
 

Sałatka ziemniaczana z ogórkiem i koperkiem

Sałatka znana i zapewne lubiana przez spore grono osób. Jest idealnym dodatkiem na grillowe spotkania lub inne uroczystości w gronie bliskich. Do przygotowania jej użyłam wcześniej ugotowanych ziemniaków pozostałych z porcji obiadowej. Oryginalnie ziemniaki można ugotować w mundurkach. Prosta, smaczna i ekonomiczna. Zdjęcie do końca nie wygląda apetycznie, ale zapewniam Was: warto ją przygotować. Przekonajcie się sami.

Facebook