Menu główne

Sałatka z pieczonym dorszem, cieciorką, rzodkiewką i sałatą masłową

Dziś lekko, zdrowo i kolorowo. Połączenie warzyw z mięsem dorsza bałtyckiego jako mięso idealne. Całość została oprószona ulubionymi ziołami oraz świeżym koperkiem. Sałałtka jest bardzo smaczna i z pewnością uśpi Wasz głód. Uwielbiam tą sałatkę z barwę kolorów, które czynią ją bardziej aktrakcyjną. Receptura własna. Serdecznie polecam i zapraszam!

Klasyczna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką, koperkiem i solą czosnkową

Dziś sałatkowo na blogu. Chciałabym zaprezentować Wam przepyszną i idealną na wszelkie spotkania towarzyskie sałatkę. Połączenie klasyczne ziemniaka z rzodkiewką oraz świeżym koperkiem, którego bardzo uwielbiamy. Na koniec całość należy doprawić do smaku, polecam dodać sól czosnkową, która podkreśli smak całej sałatki. Receptura jest wprost znakomita szczególnie w okresie grillowania. Dużym atutem poza smakiem jest niski koszt składników. Przekonajcie się sami. Polecam.

Sałatka z tortellini ricotta, kukurydzą i fasolą czerwoną gotowaną na parze (sałatka makaronowa)

Sałatka z poniższego przepisu jest idealna na wszelkie okazje, szczególnie kiedy pojawią się niespodziewani gości. Połączenie przepysznych tortellini ricotta z warzywami i majonezem tworzy idealna przekąskę. Sałatka nie wymaga spędzenia pół dnia w kuchni ani zbytniego wysiłku. Receptura powstała na potrzeby własne, a co najważniejsze zniknęła tak szybko jak została przygotowana. Serdecznie polecam!

Sałatka z czubricą zieloną, pomidorem, tuńczykiem, jajkiem, sałatą lodową i rzeżuchą

Dziś post z serii smacznie, lekko i kolorowo. Połączenie sałaty lodowej z pomidorem, jajkiem czy kukurydzą to świetna propozycja na zdrową przekąskę, która może zastąpić nam wysokokaloryczny posiłek. Przygotowanie tejże sałatki nie zajmuje zbytnio czasu. Przekąskę postanowiłam wzbogacić o tuńczyka, domową rzeżuchę oraz świeżo posiekany szczypiorek z domowej hodowli. Wykończeniem naszej sałatki była mieszanka ziół w postaci: czubricy zielonej oraz pomidorów z czosnkiem i bazylią. Zapraszam do wypróbowania mojej autorskiej propozycji. Życzę smacznego!

 

Facebook