Zaloguj się
Menu główne

Ser smażony (domowa wersja)

Domowy ser smażony to dla wielu z nas wspomnienie z dzieciństwa. Przygotowanie sera nie zajmuje wiele czasu, jest proste w wykonaniu. Dla przyspieszenia procesu gliwienia sera dostałam sodę oczyszczoną. Ser o ostrym zapachu i charakterystycznym smaku. Dla nas jest to doskonała alternatywa dla sera topionego, idealny do kanapek. Poprzez dodawania ulubionych ziół możemy zmieniać jego smak.Polecam!

Mix sałat z mozzarellą, pomidorem, fasolą oraz tymiankiem

Brak pomysłu na obiad, pomimo to wyszła smaczna kompozycja bezmięsnych składników. Sałatka jest bardzo syta, fasola dostarczy nam potasu, fosforu i wapnia. Tymianek ożywi całość i nada sałatce charakterystyczny aromat. Pomidor dostarczy nam naturalnego barwnika zwanego likopen. Polecam i zapraszam do wypróbowania mojej autorskiej receptury.

Mini pizze z żółtego patisona z salami, żółtym serem oraz świeżym rozmarynem i bazylią

Patison to warzywo należące do rodziny dyniowatych o delikatnym smaku oraz lekkostrawne. W tym roku w naszym ogródku posiadamy żółtą odmianę z niewielkimi owocami. Do przygotowania pizzerinek zainspirowała mnie receptura znaleziona w sieci. Na własne potrzeby postanowiłam ją zmodyfikować, ostatecznie otrzymaliśmy przepyszne przekąski  w postaci zapiekanych krążków patisona z salami, żółtym serem oraz ziołami. Przekąski wykonuje się w błyskawicznym czasie, to idealna propozycja na obiad czy kolację. Równie dobrze można wykorzystać cukinię. Polecam i zachęcam.

Sałatka z brązową soczewicą, świeżym szpinakiem i ogórkiem konserwowym (wersja fit)

Składniki sałatki nie należą do zbytnio skomplikowanych i wyszukanych. Wystarczy jedynie całość połączyć razem z mieszanką przypraw i sałatka jest gotowa. Post jest przykładem dodatku do obiadu czy spotkań grillowych, która powstaje w błyskawiczny sposób. Receptura autorska, którą mam nadzieję przetestujecie we własnej kuchni. Serdecznie polecam i zapraszam!

Sałatka z mozzarellą, pomidorem, szpinakiem oraz kukurydzą

W takie dni jak dziś: czyli słonecznie i gorąco nie mamy wielkiego apetytu. Polecam przygotować moją autorską kompozycję warzyw w połączeniu z serem mozzarella, całość została oprószona kompozycją ziół. Sałatka jest lekka, zdrowa i z pewnością nie obciąży zbytnio Waszych brzuchów. Tego typu dania są szybkie do przygotowania i doskonała alternatywa dla wysokokalorycznych posiłków. Zachęcam.

Facebook