Zaloguj się
Menu główne

Karp w zalewie pomidorowo-keczupowej

Rybę możemy jeść na wiele sposobów.  W dzisiejszym poście proponuję przygotować niebywale delikatną rybę - karpia w zalewie pomidorowo-keczupowej. Ryba przygotowana wg poniższej receptury jest bardzo smaczna i godna przygotowania. Wykonanie jest mało skomplikowane, więc nie powinno nikogo odstraszyć. Przystawka rybna jest idealna na wszelkie okazje czy kolację. Zachęcam.

Dorsz bałtycki z warzywami i czubricą zieloną

Danie proste i nieskomplikowane - oto określenie dziesiejszego postu. Filet z dorsza bałtyckiego z dodatkiem warzyw ugotowanych na parze, całość oprószona aromatycznymi ziołami. Danie bez dodatku mięsa również może smakować znakomicie. Tak rzadko jemy rybę, czasami warto więc zamienić typowe mięso drobiowe lub wieprzowe na kawałek smacznej rybki. Receptura autorska. Serdecznie polecam i zapraszam!

Ryba po grecku - domowa receptura

Ryba po grecku to potrawa, która gości w większości domach podczas świąt Bożego Narodzenia. Połączenie duszonych warzyw z rybą. Jest to jedna z naszych ulubionych potraw, wśród 12 wybranych. Jedno mnie zastanawia: dlaczego potrawa nosi nazwę 'Ryba po grecku?' Czy to danie pochodzi z Grecji? Z pewnością wiele osób zadaje sobie podobne pytanie. Serdecznie polecam.

Delikatne pulpeciki rybne w sosie śmietanowo-koperkowym

Zjeść zdrowo i smacznie? Owszem to jest możliwe. Do wykonania przepisu użyłam kolejnego produktu Przypraw Świata Gdynia: przyprawa do ryb. Przyprawa jest kolejnym produktem w ramach współpracy z PŚ. Po otwarciu opakowania ulotnił się wspaniały zapach. Mieszanka przyprawy zawiera między innymi oreagno, miętę, imbir, bazylię czy pietruszkę. Dziś prezentuję Wam delikatne rybne pupleciki w sosie śmietanowo-koperkowym. Danie doskonałe nie tylko dla dorosłych, mój niespełna dwuletni synek również jadł z wielką chęcią nasz obiad. Zapraszam!

Facebook