Buchty to słodki drożdżowy wypiek, bułki połączone są ze sobą. Można je upiec z nadzieniem owocowym, czekoladowym, bądź też pozostawić je bez niczego. Doskonale nadają się na śniadanie bądź też jako przekąska w ciągu dnia. Nie są słodkie, a w smaku cudowne. Uwielbiam je. Dziś prezentuję kolejny udany przepis. Wielokrotnie będę wracać do tej receptury, z wielką chęcią polecam wszystkim miłośnikom drożdżowych przysmaków.
Dziś Tłusty Czwartek - szaleństwo faworków, pączków czy oponek. Postanowiłam również przygotować 'coś' z tej okazji. Kruche i delikatne faworki z dodatkiem mąki krupczatki. Przepis jest godny polecenia, z podanej ilości wyszła spora ilość. Na przygotowanie faworków nie miałam zbyt wiele czasu, pomimo wyszły smaczne. Dla mnie najważniejsze jest to, że sama je przygotowałam, można je piec ciut krócej wówczas będą mniej brązowe.