Menu główne

Ciasto Leśny Mech - ciasto szpinakowe z masą śmietanową, galaretkami oraz jagodami

Uwielbiam ciasta wilgotne i nietypowe w smaku, dzisiejszy post przedstawia blat ciasta z dodatkiem szpinaku pokryty masą z śmietany kremówki. Ciasto jest wyjątkowo smaczne i z pewnością miło zaskoczycie swoich gości. Dodatkowo w masie śmietanowej pojawiły się kostki galaretki agrestowej. Wypiek nie jest zbyt słodki, wykończeniem są mrożone jagody. Szpinak sam w sobie nie jest wyczuwalny, a tym samym odgrywa najważniejszą rolę. Polecam i zapraszam!

Ciasto makowe kaszą manną, wiórkami kokosowymi oraz polewą czekoladową

Ciasto makowe w połączeniu z masą z kaszy mannej smakuje wyjątkowo. Kolejnym autem tej receptury jest dodatek wiórek kokosowych oraz polewy czekoladowej. Całość świetnie komponuje się, ciasto zachowuje długo świeżość i nie jest samo w sobie suche. Wykonanie jest banalnie proste i po raz kolejny nie wymaga wybitnych zdolności kulinarnych. Polecam!

Sernik na zimno z galaretką i wiśniami (prosta i szybka receptura)

Wkrótce dopadną nas ciepłe i upalne dni. W czasie wysokich temperatur mamy ochotę na zimne napoje czy też desery. Dzisiejszym postem zachęcam Was do przygotowania pysznego sernika na zimno z dodatkiem galaretki i owoców: u nas w roli głównej występuje drylowana wiśnia. Do deseru można użyć wszelkich ulubionych owoców, jego przygotowanie nie wymaga spędzenia pół dnia w kuchni i nie grozi niechcianym zakalcem. Sernik na zimno jest wprost uwielbiamy przez dzieci jak i spore grono dorosłych. Polecam.

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką (ciasto na każdą okazję)

Szukacie ciasta idealnego, smacznego i uzależniającego w smaku? Tak mogłabym nazwać dzisiejszy słodki post. Ciasto jest niebywale smaczne: połączenia ciasta kruchego, masy serowej oraz owoców. Dopełnieniem jest kruszonka z pianą ubitą z białek. Recepturę polecam i zachęcam do wypróbowania. Następnym razem dodam do ciasta drylowaną wiśnię. Sernik z tego przepisu stał się naszym ulubionym.

Facebook