Menu główne

Ciasto Skubane

Tym razem kolejny przepis na stronie miał się pojawić w wersji: na słodko. Zgodnie z życzeniami prezentuję Wam dziś Kochani, znane ciasto Skubaniec (również znane pod nazwą Szarpaniec). Bez względu jak się nazywa, z pewnością wielu nam smakuje i gości na naszych stołach. Pamiętam to ciasto kiedy moja mama je piekła, czasy dzieciństwa. Co Wy na to?

Muffin z niespodzianką czekoladowo-budyniową

Uznałam, że wypieki typu 'Muffinki' są niezastąpionym wypiekiem w naszym domu. Smakują doskonale i do dziś zachwycają. Dziś postanowiłam podzielić się z Wami receptą na muffinki z dodatkiem masy budyniowej oraz kostką czekolady, która z pewnością będzie nieodzownym elementem tego wypieku. Przepis, który kiedyś znalazłam, szperając w stosie przepisów odrobinę zmodyfikowałam. Zapraszam do wspólnego pieczenia, a następnie do konsumpcji!

Serowo-jabłkowe wariacje (na słodko)

W ostatnim czasie dopadł mnie 'brak czasu na cokolwiek'. Teraz postanawiam nadrobić wszelkie zaległości zarówno na mojej stronie kulinarnej jak u na Waszych blogach. Nie zapomniałam o nikim, czasami po prostu tak bywa. Tymczasem do rzeczy: przepis został kiedyś gdzieś znaleziony. Wiele razy podchodziłam do przygotowania tych serowych ciasteczek z nadzieniem. Smakują doskonale, a ciasto jest bardzo kruche z lekką nutką twarogu, całość dopełniają jabłka z dodakiem cynanomu. Polecam!

Śniadaniowo-maślane bułeczki z kruszonką

Pewnego razu poszukiwałam inspiracji do upieczenia bułeczek z dodatkiem kruszonki. Przeglądałam wiele pozycji wydawniczych aż do momentu kiedy odnalazłam ten przepis. Od razu zawitałam w kuchni zniecierpliwiona. Są doskonałe po upieczeniu wraz z dodatkiem ulubionej konfitury lub innego smakołyku. Jeżeli już raz spróbujecie tego maślanego smaku, będzie trudno oprzeć się przed kolejnym wypiekiem. Bułeczki maślane są doskonałym dodatkiem na śniadanie, teraz mogłabym jeść je każdego dnia.

Pyszne rogale drożdżowo-kruche z nadzeniem

Ponownie przygotowałam Wam prosty w przygotowaniu smakołyk. Tym razem są to drożdżowo-kruche rogaliki z nadzeniem. Doskonale smakują i pozostają długo świeże. Kiedy mam ochotę na przygotowanie czegoś słodkiego, z wielką chęcią korzystam z wieloletniego sprawdzonego przepisu mojej mamy Marii. Jednym słowem: jest niezawodny. Przekonajcie się sami.

Facebook